Üniversiteden NEET’ler için istihdam projesi
NEET’lere yönelik geliştirilen projede, 18-29 yaş arasında yer alan gençlerin işgücü piyasasına entegrasyonunu sağlamak ve nitelikli işgücü oluşturmak hedefleniyor....
Eğitimde olmayan ve aynı zamanda istihdam da edilmemiş gençlerin iş gücü piyasasına katılımları amacıyla Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen ‘Dijital Çağda NEET’lerin İhtiyaçlarının Karşılanması’ konulu 306 bin Euro bedelli AB Projesi’nin tanıtım toplantısı, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu yöneticileri, Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğü yöneticileri, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası yönetimi ve Ayakkabı sektörü paydaşlarının temsilcileri ile Gaziantep Sanavi ve Ticaret Odalarının meslek komitelerinin temsilcileri, STK’lar ve birinci grup seçmeleri tamamlanan kursiyer adaylarının katılımıyla 27 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirildi.
Eğitim almayan, çalışmayan ve iş arayışında da bulunmayan gençler grubunu kapsayan, tüm dünya tarafından kabul görmüş bir tanımlama olan NEET’lere yönelik geliştirilen projede, 18-29 yaş arasında yer alan gençlerin işgücü piyasasına entegrasyonunu sağlamak ve nitelikli işgücü oluşturmak hedefleniyor. Gaziantep Grand Otel’de yapılan tanıtım toplantısında konuşan proje koordinatörü Gizem Demir; NEET projesi ve hedef grupları hakkında bilgi verdi. Genç nüfusun eğitimden istihdama geçişinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesinin öneminden bahseden Demir, proje ile NEET’lerin sosyal, beşerî ve mesleki özelliklerinin geliştirileceğini ifade etti.
Gaziantep Üniversitesi NEET projesi sayesinde, gençlerin iş hayatına ya kendi işlerini kurarak ya da sektör çalışanı olarak geçiş yapmalarını mümkün hale getirecek bilgi ve beceriler kazandıracak eğitimler verileceğini ifade eden proje istihdam ve staj koordinatörü Öğretim Görevlisi Aykut Bilici, mesleki ve ince beceri eğitimleri verilen gençlerin işyerlerinde uygulamalı eğitimler alarak istihdam edilmeleri için gerekli altyapının tamamlanacağını söyledi. Teorik, pratik ve uygulamalı eğitimlerin yer aldığı tamamlayıcı ve yenilikçi eğitim modeli sayesinde istihdama yumuşak geçişin sağlanacağını belirten Bilici, projenin son 4 ayında İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları iş birliği ile Bireysel Eylem Planı sürecinin başlayacağını ve NEET’lerin iş arama süreçlerinin destekleneceğini belirtti.
Tanıtım toplantısında konuşmalarını sunan Gaziantep İŞKUR İl Müdürlüğünden Abdulhamit Yıldırım ve Gaziantep Ayakkabıcılar Odası başkanı Mehmet Emin İnce’nin ifadelerinde önemli bir projeye imza atıldığı, gençlerin istihdama yumuşak geçişlerinin desteklenmesiyle iş piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların teminine katkı sağlanacağı ve kendilerinin de bu süreçte faydalanıcı ve iştirakçi olarak proje değer katmaya devam edecekleri belirtildi.
Toplantıda konuşmalarını sunan Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt, “Meslek Yüksekokulumuz ve Üniversitemiz yetiştirdiği nitelikli iş gücü sayesinde bölgede büyük bir etkiye sahip, bu tarz projelerle etkinliğimizi pekiştirme fırsatı buluyoruz” dedi.
Bozkurt, proje geliştirme süreçlerinin ve yönetiminin bir ekip işi olduğunu, üniversite olarak bu alanda önemli tecrübeye sahip insan gücünün var gücüyle projeler ürettiğini, mevcut proje ekibinin üniversitemiz, sanayi ve eğitim camiasından yetkin kişilerden oluştuğunu ve projeyi hedeflenen çıktılara azim ve gayretleriyle ulaştıracaklarını belirtti.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.