Ön muhasebe elemanları sertifikalarını aldı;

Ön muhasebe elemanları sertifikalarını aldı

Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GÜSEM) ile Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası işbirliğinde hazırlanan Ön Muhasebe Ara Elemanı Yetiştirme Eğitim Programını başarıyla tamamlayan kursiyerler belgelerini aldı....

Yaklaşık 7 hafta ve toplamda 135 saat süren eğitim sonunda gerçekleştirilen sınav sonucuna göre, 12 kursiyer Ön Muhasebe Ara Elemanı Eğitimini başarı ile tamamlayarak, sertifikalarını almaya hak kazandı.

 

GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen belge takdim töreninde konuşan GÜSEM Müdürü Prof. Dr. İbrahim Giritlioğlu, GÜSEM ’in verdiği eğitimlerle şehrimize ve şehrimizdeki gençlerin istihdamına katkı sağlamaya devam ettiğini belirtti. Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (GSMMMO) ile GÜSEM arasında oluşturulan işbirliği sonrası Gaziantep ilinde ticari sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli ön muhasebe ara elemanının eğitilmesi ve yetiştirilmesi amacıyla görüşmeler yapıldığını aktaran Prof. Dr. Giritlioğlu, görüşmeler sonucunda akademisyenler ve Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası eğitmenleriyle Ön Muhasebe Ara Elemanı Yetiştirme Eğitim Programının düzenlendiğini söyledi. Prof. Dr. Giritlioğlu konuşmasının devamında, “GÜSEM olarak sahip olduğumuz tüm gücümüzü ve potansiyelimizi hem sektörün ihtiyaçlarını karşılamak hem de gençlerimizin eğitimlerine katkıda bulunarak istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla kullanmaktayız. Bu ve benzer eğitimlerimizi Gaziantep Üniversitesi’ne ve Gaziantep halkının hizmetine sunmaya devam edeceğiz” diyerek eğitimlerin ve çalışmalarının devam edeceğini vurguladı. Ayrıca bu eğitimin sürdürülebilirliği noktasında haziran ayı için yeni açılacak ön muhasebe kurs başvurularının GÜSEM tarafından alınmakta olduğunu belirtti.

 

Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakan Özseven de kursiyerlere muhasebe mesleğini geliştirmeleri ve mali müşavirlik mesleğini yapmaları tavsiyesinde bulunarak şunları söyledi: “Mali müşavirlik mesleği geleceğin en önemli mesleklerinden birisi. Yapay zekanın gelişimi ve dijital dönüşümün bu kadar hızlı yaşandığı bir dönemde mesleğimiz evirilecektir. Veri işleyicisi, veri denetleyicisi ya da veri yorumlayıcısı olacağız. Veri denetleyicisi ya da veri yorumlayıcısı olursanız çok saygın bir konumunuz olurö diyerek kursiyerlere kendilerini geliştirmelerini söyleyerek, mali müşavir olma şartları hakkında bilgi verdi.

 

Kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) adına konuşan Nejat Bacaksız kursiyerlere seslenerek, “Başta bu vatanın, milletin sonrasında uygulamacılar olarak biz muhasebecilerin sizlere ihtiyacı var. Sorumluluğunu taşıdığımız, danışmanlığını yaptığımız firmaların eğitilmiş sizlere çok ihtiyacı var. Firmalar sizin yapabilirliklerinizle ilgilenir. Yapabilirliklerinizi artırmak için de GÜSEM ‘in katkılarıyla yapılan bu kursu değerli ve önemli bulunuyorum" şeklinde konuştu.

 

Eğitim programıyla ilgili düşüncelerini paylaşan Kursiyer Tuncay Taşdemir ise konuşmasında, “Gaziantep şehrinin en önemli dinamiklerinden olan Gaziantep Üniversitesi ve bir o kadar da şehre katkı ve hizmet sunan Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının bu ortak programında yer alma fırsatını bizlere sunan herkese, tüm bu 7 haftalık süreçte bizlere emeği geçen başta eğitmen hocalar olmak üzere GÜSEM ailesine çok teşekkür ederim" diye konuştu.

 

Konuşmaların sonunda GÜSEM Müdürü Prof. Dr. İbrahim Giritlioğlu, Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakan Özseven ve eğitmenler tarafından kursiyerlere sertifikaları takdim edilirken eğitmenlere ise teşekkür belgeleri verildi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum