Üniversitede turizm etkinliği
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) 46. Turizm Haftası kapsamında; “Gaziantep, Turizm ve Sürdürülebilirlik" konulu bir etkinlik düzenledi....
Etkinlik kapsamında Gaziantep’in turizm konusunda sürdürülebilirliği için gerekli konular konuşmacılar tarafından değerlendirildi. Programda konuklar konuşmacı olarak sunumlarını gerçekleştirirken öğrenciler de etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.
Programın açılış konuşmasını İletişim Fakültesi Dekanı ve HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan yaptı. Turizmin önemi, pandemi sonrası turizm faaliyetleri ve bu süreçte dijitalleşmenin önemini anlatan Küçükerdoğan: “Üniversitemiz tarafından turizm anlamında farkındalık yaratmak ve bilinçlenmek açısından son derece önemli bir programda bir aradayız. Bu tarz programlarla Gaziantep için turizme yönelik çalışmaların arttırılması kentin gelişimine önemli katkı sağlayacaktır. Turizm bir ülkenin kalkınması için son derece önemlidir. Bireylerin farklı kültür ve düşünceleri öğrenmesi turizm ile mümkündür. Bu anlamda bir ülkenin kültürel mirasını, değerlerini koruyabilmek ve buna sahip çıkabilmek için turizm olmazsa olmazlardandır. Ayrıca turizm, bireylerin farklı kültürleri tanıyıp dünyaya farklı bir perspektifle bakmasını sağlar" dedi.
Programda ilk olarak Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Bülent Öztürk, “Gaziantep’te Turizm" konusu altında sunum ve konuşmalarını gerçekleştirdi. Öztürk, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Gaziantep özenlindeki kültürel ve turizm içerikli faaliyetlerini etkinlik kapsamında anlattı. Gaziantep’in kültürel ve tarihi destinasyonlarına dair istatistiki bilgiler ile yemek kültürüne dair çalışmaların detaylarını da paylaşan Öztürk, kültür ve turizm çalışmaları konusunda bilgi alışverişinde bulunarak pandemi sürecinde Gaziantep’te turizm açısından alınan önlemleri anlattı.
Programın bir diğer konuşmacısı Hasan Kalyoncu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Furkan Baltacı, “Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm" konusuyla sunum yaptı. Dünyada ve Türkiye’deki turizm faaliyetlerini anlatarak sunumuna başlayan Baltacı, Birleşmiş Milletler (BM) raporlarında paylaşılan istatistiki bilgilerin paylaşımında bulundu. BM’nin sürdürülebilirlik kapsamında ele aldığı konu başlıklarını dinleyicilere anlatan Baltacı, Gaziantep’te sürdürülebilirlik başlığı altında alternatif turizm yöntemlerinin şehrin tanıtımına ve kazanımına olan katkısında değindi.
Programın son konuşmacısı olarak sunumunu yapan Öğr. Gör. Ceyhun Uçuk, “Yerel Kimlik Olarak Gastronomi ve Turizm ile İlişkisi" konulu sunumunu yaptı. Turizm, gastronomi turizmi, yerel kimlik, kültür konularında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler aktaran Uçuk, gastronominin disiplinler arası yapısından bahsetti. Bu bağlamda Nöroloji ve Nöropazarlama konularına değinen Uçuk, mutfak kültürünün günümüzde nasıl korunması gerektiğine dair yeni yaklaşımlara değindi
Hububat Bakliyat İhracatçılarında Kadooğlu dönemi
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Genel kurulda, tek liste halinde yapılan seçimlerde Celal Kadooğlu Birlik Başkanı seçildi.
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri binasında yapılan genel kurul toplantısına Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, TİM Hububat Bakliyat Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Abidin Kaplan, Eski Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz ve ihracatçılar katıldı.
Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısında tek liste halinde gidilen seçimlerde Celal Kadooğlu Birlik Başkanlığına seçildi. Birlik Yönetim Kurulunda ise Mesut Acar, Ahmet Tiryakioğlu, Ali Çoban, Ramazan Altunkaya, Kemal Çakmak, Seyid Yusuf Akan, Oğuz Özmen, Erhan Sayın, Abdülkadir Ercan ve Fatih Hazır yer aldı.
Şerif Selçuk, Ahmet Fatih Sarı ve Ali Can Koçak da Denetleme Kurulu üyeliğine seçilirken, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Delegeleri de şu isimlerden oluştu: Mesut Acar, Ahmet Tiryakioğlu, Ali Çoban, Ramazan Altunkaya, Kemal Çakmak, Abdulkadir Ercan, Oğuz Özmen, Seyit Yusuf Akan, M. Surur Aydın ve Nimet Tarandir.
Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin yeni Başkanı Celal Kadooğlu, seçimlerin ardından bir teşekkür konuşması yaptı. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinin kuruluşundan bu yana kadar görev yapan yöneticilere, ihracatçılara ve Birlik çalışanlarına teşekkür eden Başkan Kadooğlu, önümüzdeki dönemde ihracatı artırarak, ülke ekonomisine daha fazla katkı sunmak için çaba göstereceklerini söyledi.
Başkan Kadooğlu, şöyle devam etti: “Birliğimizde yeni bir dönem başlayacak inşallah. Geçmiş dönemde başkanlarımız çok güzel projeler yaptılar. Emekleri için kendilerine teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz. Yeni yönetimimizde çok değerli ve tecrübeli ağabeylerimiz var. Genç dinamik kardeşlerimiz var. Hem tecrübeyi hem de gençliği bir araya getirerek, ihracat ailemize hizmet vermeye devam edeceğiz. Genel kurulumuza teşriflerinizden ve bizleri bu makama layık görüp, güveninizden dolayı hepinize şükranlarımı sunar, teşekkürlerimi arz ederim. Genel kurulumuz hayırlı olsun."
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.