Gaziantep'te Medical Sanayi Hamlesi
Gaziantep'te GAÜN ile İKA birlikte 2 bin metrekare alanda kanser hastalarının ilaçlarının ve Ar-ge çalışmalarının yapıldığı bir tesis kuruluyor. Tesiste kanser görüntülemelerde ve tedavisinde kullanılan moleküller üretilecek....
TESİS 2021 YILINDA TAMAMLANACAK
Türkiye'nin ilk yerli ve milli kanser tedavisinde kullanılacak ilaç üretimi yapılacak olan Proton Hızlandırma ve Radyofarmasötik Üretimi Tesisi Kurulumu Projesi için 7 ay önce imzalar atılmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) desteğiyle Gaziantep Üniversitesi'nin yürütücüsü olduğu Proton Hızlandırma ve Radyofarmasötik Üretimi Tesisi Kurulumu Projesi toplam 31,5 Milyon TL'ye mal olacak ve 2021 yılında tamamlanacak.
İTHAL İLACIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Kurulacak tesiste, şuanda Türkiye'de hem üretilen, hem de üretilmeyen moleküller yapılacak. Proton Hızlandırma ve Radyofarmasötik Üretimi Tesisi Kurulumu Projesi kapsamında; Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi öncülüğünde, Gaziantep Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde kurulacak tesis, hem Gaziantep'in hem de bölgenin ilaç ihtiyacını karşılayacak. Özelikle riskli hastalar için dışarıdan getirtilen ilaçlar artık Gaziantep'te üretilecek. Böylece gerekli ilaçlar Gaziantep ve bölgesideki hastalar için hızlı ve pratik bir biçimde ulaşılabilir hale getirilecek.
YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM GURURUYLA
Proje Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından ‘Kanser hastaları için Gaziantep’te Proton Hızlandırma ve Radyofarmasötik Tesisi kurulacak yerli radyoaktif kanser ilaçları üretilecek hayırlı olsun’ twitter ağında tanıtım videosu ile paylaştı.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.