Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen izinle Mühendislik Fakültesi bünyesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün açılmasına onay verildi. Bu bölüm ilk kez öğrenci kabul edecek ve İngilizce dilinde eğitim verecek. Öğrenciler, eğitimlerine başlamadan önce bir yıl boyunca İngilizce hazırlık sınıfında eğitim alacak.
GAÜN’de Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün açılmasını geleceğe dönük önemli bir adım olduğunu söyleyen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, öğrencilerin teknoloji alanında daha fazla seçenek ve fırsat bulmasını sağlamak için bölümü açtıklarını belirtti. Prof. Dr. Özaydın, "Bilgisayar mühendisliği, günümüzde ve gelecekte teknolojinin temel taşlarından biri haline gelmiştir. Bu alanda yetişmiş nitelikli elemanlara olan ihtiyaç giderek artmaktadır. GAÜN olarak, bu ihtiyaca cevap vermek ve öğrencilerimize en iyi eğitimi sunmak amacıyla Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü açmaya karar verdik. Bu adım hem öğrencilerimize yeni olanaklar sunacak hem de teknoloji alanındaki gelişmelere katkıda bulunacak nitelikli insan gücünün yetişmesine katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.
GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram bölümün açılmasıyla ilgili olarak bu uzun süreçte yapılan tüm hazırlıkların tamamlandığını ve YÖK'ün onayıyla öğrenci alımına başlanabileceğini belirtti. Prof. Bayram, "Bu bölüm hem gençlere hem de şehrimize ve üniversitemize hayırlı olsun. Uzun yıllardır Gaziantep şehrinin en büyük talebiydi. İngilizce dilinde ve yeni teknolojilere uygun olarak Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün açılması zorlu bir süreçti. Ancak tüm gereksinimlerin tamamlanmasıyla YÖK tarafından öğrenci alımı için onay verildi. Bu süreçte YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın desteği büyük oldu." şeklinde konuştu.
Dünya genelinde yapay zeka, yazılım ve sanal gerçeklik gibi konuların gündemde olduğu bir döneme denk gelen GAÜN Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün açılışı, Gaziantep'in sanayi, teknoloji ve ekonomi alanlarına odaklanan yapısıyla tam bir ihtiyaca cevap niteliği taşıyor.
Bölgedeki en güçlü öğretim kadrosuna sahip olacak olan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün öğrencileri diğer mühendislik bölümlerinde olduğu gibi sanayide uygulamalı olarak bir dönem geçirecek ve Erasmus+ ile yurt dışında eğitim imkanı bulacak.